Bezig met laden...

Logboek

St-Pieters-Leeuw gaat gesloten helihaven herdefinieren als open ruimte

St-Pieters-Leeuw gaat gesloten helihaven herdefinieren als open ruimte

Het schepencollege van de gemeente Sint-Pieters-Leeuw voert een bouwstop in tot minstens 2025.

In het kader van deze beslissing heeft het schepencollege ook gemeld dat de ruimte van de reeds gesloten helihaven (EBSW) van Heli Service Belgium, aan de Pepingensesteenweg, definitief zal worden ingekleurd als 'open ruimte'. De helihaven ligt in de onmiddellijke omgeving van hoogspanningsmasten en een 300m hoge radio- en televisiezendmast.  

Helikopterbedrijf Heli Service Belgum (HSB) uit Sint Pieters Leeuw zit reeds jarenlang met een thuisbasis probleem. De helihaven in Sint Pieters Leeuw, opgericht in 1984 door VC Helikopters (Van Cauwelaert), is zonevreemd en het gebouw waar HSB is gehuisvest is stedenbouwkundig niet vergund voor het huidig gebruik.

De betwiste helihaven was reeds vele jaren het onderwerp van controverse en allerlei rechtsgangen. Pogingen tot regularisatie lukten niet ook al omdat één van de omwonenden zich heel sterk tegen de exploitatie van de helihaven verzette. Eind vorig jaar sloot de helihaven dan ook definitief zijn 'deuren'.

HSB deed twee pogingen om een helihaven te bouwen op het Industriepark Wijngaardveld te Aalst maar deze mislukten wegens protest van de omwonenden en het ontbreken van de milieuvergunning. 

Intussen heeft HSB een gedeeltelijke stek gevonden op de luchthaven van Kortrijk-Wevelgem.

5 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *