Bezig met laden...

Logboek

Leonardo opent de productielijn van de AW149M in het Poolse PZL-Swidnik

Leonardo opent de productielijn van de AW149M in het Poolse PZL-Swidnik

Leonardo heeft de opening gevierd van een nieuwe productielijn voor AW149M-helikopters van de Poolse strijdkrachten. Minder dan twee jaar na de ondertekening van het contract wordt de AW149M-productie nu uitgevoerd door PZL-Swidnik, het Poolse bedrijf van helikopterfabrikant Leonardo.

Leonardo is een strategische partner voor de lange termijn van het Poolse ministerie van Defensie en het bedrijf is al meer dan 30 jaar in het land gevestigd. De toewijding van Leonardo aan technologieoverdracht en lokale productie heeft bijgedragen aan de groei van de kennis en vaardigheden in Polen en dit heeft het mogelijk gemaakt om nieuwe technologieën snel te leveren, zodat de Poolse strijdkrachten uitgerust zijn om uitdagingen in de gevechtsruimte aan te gaan met de nieuwste generatie multifunctionele AW149 militaire helikopter.

De officiële openingsceremonie vond plaats in aanwezigheid van directieleden van nationale en lokale instellingen, Leonardo, PZL-Swidnik en partnerbedrijven. Deze prestatie markeert een nieuw technologisch tijdperk voor beide PZL-Swidnik-fabrieken, samen met de nationale toeleveringsketen en de Poolse defensie.

De allereerste AW149M's werden geproduceerd in Vergiate (Italië), waar Poolse Leonardo medewerkers een on-job training volgden en tijdige leveringen binnen een strak tijdschema veiligstelden, waarbij de eerste helikopters 15 maanden na ondertekening van het contract werden geleverd. Het grootste deel van de AW149M voor de Poolse strijdkrachten zal nu in Polen worden geproduceerd.

Het AW149-programma van het Poolse ministerie van Defensie is gebaseerd op lokale productie via PZL-Swidnik, wat een strategische beslissing van Polen is om zowel de nationale veiligheid als de belangrijkste industriële voordelen veilig te stellen. Het contract voor 32 AW149M's werd in 2022 in Swidnik ondertekend - met een waarde van EUR 1,76 miljard - en omvat ook de integratie van de helikoptersystemen, speciale bewapening, toekomstige moderniseringen en technische ondersteuning gedurende de gehele levenscyclus van de Poolse AW149M-vloot. Dankzij de lokale productie krijgt Polen een binnenlandse logistieke basis en technische faciliteiten in de buurt van de Poolse strijdkrachten, naast ultramoderne helikopters.

Gian Piero Cutillo, CEO van Leonardo Helicopters, zei: "PZL-Swidnik is een voorbeeld van het hoogste niveau van uitmuntendheid binnen onze organisatie, behaalt zeer goede resultaten op alle gebieden en heeft een groot potentieel voor verdere ontwikkeling. Het Poolse Defensieprogramma van AW149M is hier vandaag de dag een duidelijk voorbeeld van."

Jacek Libucha, CEO van PZL-Swidnik zei: "Het afgelopen jaar was een periode van miljoeneninvesteringen, waaronder infrastructuur, apparatuur en faciliteiten, met name in het gebouw waar de volledige productie van de AW149M zich nu bevindt. Samen met de productie van de AW149M beginnen we een nieuw tijdperk voor de Swidnik-fabrieken – dit was me vanaf het begin duidelijk toen ik werd benoemd tot CEO van PZL-Swidnik – we hadden een nieuwe, modernste helikopterproductielijn nodig om onze expertise te ontwikkelen, die gepaard moet gaan met state-of-the-art technologieoverdracht." 

PZL-Swidnik heeft 3.240 ambitieuze medewerkers in dienst, waarvan 20% ingenieurs, jonge starters zijn in groeiend aantal en de testpiloten van het hoogste niveau voldoen aan de huidige en toekomstige behoeften van het Poolse leger en andere klanten. Deze piloten voerden tijdens de ceremonie van vandaag een demo met de AW149M uit.

Het contract voor 32 AW149's
Het contract ter waarde van 8,25 miljard PLN (EUR 1,76 miljard), omvat logistieke, trainings- en simulatorpakketten. Het logistieke pakket omvat een voorraad reserveonderdelen en verbruiksonderdelen, evenals apparatuur voor de grondafhandeling van de helikopters. Het trainings- en simulatorpakket omvat een uitgebreide training van piloten en technisch personeel en de levering van een set geavanceerde simulatoren en trainingsapparatuur.

De configuratie van de nieuwe Poolse militaire helikopters maakt onder meer gevecht ondersteunende missies mogelijk. De configuratie voldoet volledig aan de eisen van de Poolse strijdkrachten en omvat onder meer observatiesystemen, handvuurwapens, geleide/ongeleide raketten en raketten en zelfverdedigingssystemen.

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepubliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *