Bezig met laden...

Logboek

Rain Mk2, de autonome blushelikopter

Rain Mk2, de autonome blushelikopter

Rain Industries, leider in snelle eerste natuurbrandbestrijding, heeft zijn nieuwste generatie autonome brandbestrijdingshelikopter aangekondigd: de Rain MK2. De MK2 is een onbemande helikopter gebaseerd op een bestaand helikoptermodel. In samenwerking met enkele brandweer-lanceringsklanten zal de MK2 worden gebruikt om een snelle eerste reactie op natuurbranden te demonstreren en te vermijden dat er zware bosbranden ontstaan.

"We hebben nauw samengewerkt met onze brandweerpartners om dit systeem te ontwikkelen en we blijven hun feedback verwerken." legt CEO Maxwell Brodie uit. "De MK2 is een demonstratietoestel, wat betekent dat het zal worden ingezet bij onze brandweerpartners in een beperkte capaciteit om de eisen voor een volledige inzet uit te testen."

De MK2 is momenteel het grootste autonome systeem van Rain en heeft een laadvermogen van ongeveer 30 liter. Het is ontworpen om meer dan een uur te vliegen met een reactieradius van 23 mijl. Uitgerust met de automatiseringstechnologie van Rain, is de MK2 geschikt voor alle vluchtfasen van een traditionele helikopter: opstijgen, hover, kruisvlucht en landen, met de uitzondering dat er een operator aan de grond is die toezicht houdt in plaats van een piloot aan boord.

“Elke natuurbrand begint klein. Automatisering stelt ons in staat om brandbestrijdingsmiddelen te positioneren in regio's met een hoog risico, waar het anders onmogelijk zou zijn om 24u/7d met mensen te bemannen”, zegt Brodie. "De lancering van de MK2 is het hoogtepunt van 18 maanden onderzoeks- en ontwikkelingsinspanningen en is een belangrijke stap in de richting van ons doel om catastrofale bosbranden te elimineren."

Rain MK2 dient als een testbed voor nieuwe technologieën voor brandbestrijding vanuit de lucht, zoals Rain's eigen realtime brandinformatiesysteem en het eerste in zijn soort luchtdruk-schuimsysteem (CAFS). De MK2 is uitgerust met een missiecomputer, infrarood- en visuele spectrumcamera's, INS, GPS en andere sensoren, communicatieverbindingen, vuurperceptie en de vuur onderdrukkende inzetapparatuur.

De Rain MK2-demonstratiehelikopter zal in 2023 tal van proefprojecten met brandweerdiensten in Californië ondersteunen als onderdeel van het opbouw-programma van Rain om autonome natuurbrandbestrijdingsdiensten te bieden aan regio's met een hoog risico.

 

Video:
Video afspelen...

1 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *