Bezig met laden...

Logboek

Robinson heeft nieuwe Engineering baas - een nieuwe wind?

Robinson heeft nieuwe Engineering baas - een nieuwe wind?

Robinson verwelkomt Sean Doyle in de belangrijke rol van VP of Engineering, als opvolger van Pete Riedl die de rol bijna twee decennia bekleedde. Dit maakt deel uit van een geplande opvolging, nu het bedrijf voortbouwt op 50 jaar succes en de toekomst tegemoet gaat.

Na bijna 38 jaar bij Robinson Helicopter Company heeft Pete Riedl aangekondigd dat hij zijn rol als vicepresident engineering neerlegt. Hij werkte tijdens zijn ambtstermijn nauw samen met stichter Frank Robinson. Zijn opmerkelijke prestaties zijn onder meer zijn samenwerking met Frank bij het ontwerp van de R44-helikopter en het leiden van de ontwikkeling van de R66. Riedl zal Robinson blijven ondersteunen in een adviserende rol.

Sean Doyle, de huidige technische manager van Robinson, zal nu de Robinson engineering leiden als vicepresident. Doyle, een ingenieurs- en vliegtestprofessional met uitgebreide ervaring in het ontwikkelen, testen en certificeren van helikopters en systemen, was eerder Flight Test Manager bij Joby Aviation. Voordat hij bij Joby kwam, werkte hij 15 jaar bij Garmin, waar hij zich richtte op het brengen van nieuwe mogelijkheden op de helikoptermarkt, waaronder geavanceerde vluchtcontrolesystemen, navigatie en displays.

Kurt Robinson, president van Robinson Helicopter Company, verklaarde: "Het benoemen van Sean Doyle tot hoofd van onze engineering, verstevigt onze toewijding aan het veiligstellen van de toekomst voor Robinson. Zijn bewezen kennis, ervaring en vaardigheden zijn zeer geschikt om onze lange termijn doelstellingen te maximaliseren en Robinson's erfgoed en traditie van baanbrekende innovatie in verticale luchtvaart te combineren."

Deze strategische benoeming weerspiegelt na 50 jaar het tijdperk 'na Frank'. De keuze van Doyle past in deze strategie. Doyle heeft 15 jaar Garmin ervaring waar hij nieuwe helikoptersystemen in de markt heeft gezet, een aspect dat bij Frank Robinson minder belangrijk was. De laatste jaren heeft Robinson echter een inhaalbeweging gemaakt op dit vlak en we verwachten dat Doyle dit verder zal zetten.

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *