Bezig met laden...

Logboek

Poolse Luchtmacht koopt nog twee trainingshelikopters

Poolse Luchtmacht koopt nog twee trainingshelikopters

Het Poolse leger heeft in de afgelopen tijd een indrukwekkende vloot nieuwe helikopters aangekocht. Er werden 4 Leonardo AW101 Merlin voor de Marine, 8 Sikorsky S-70i Black Hawks, 32 Leonardo AW149 en 96 Boeing Apache AH-64E aangekocht. Dit allemaal om de oude vloot helikopters uit de Sovjetperiode te vervangen.

Recent werd ook een marktbevraging gestart voor de aankoop van een compleet trainingssysteem voor helikopterpiloten, inclusief 24 turbinehelikopters en een aantal simulatoren. Nu gebruikt de Poolse luchtmacht een vloot verouderde PZL SW-4 Puszczyk en Mi-2 Hoplites als trainings-helikopter. 

Nu gaat de Poolse Luchtmacht Academie in Deblin op korte termijn nog 2 extra trainingshelikopters aankopen. In de specificaties maakt men gewag van pistonhelikopters, een minimale levensduur van 10 jaar, minimaal drie zitplaatsen en een uithoudingsvermogen van minimaal 2,5u.

Het lijkt erop dat de specificaties geschreven zijn op maat van een Robinson R44 waarvan de Luchtmacht Academie reeds 5 helikopters in dienst heeft.

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepubliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *