Bezig met laden...

Logboek

HTM koopt 3 Airbus H145 voor offshore windoperaties

HTM koopt 3 Airbus H145 voor offshore windoperaties

HTM Helicopters heeft een order geplaatst voor een Airbus H145 helikopter, met opties voor twee extra helikopters van hetzelfde type. De nieuwe helikopter zal worden gebruikt bij offshore windoperaties, waarbij technici en materialen worden vervoerd naar windmolenparkturbines voor de kust van Duitsland en Frankrijk.

“In de afgelopen 15 jaar hebben we in de offshore-windenergiesector gezien dat projecten zich verder van de kust verplaatsen en extra laadvermogen vereisen, wat ertoe heeft geleid dat we extra Airbus H145’s aan onze vloot hebben toegevoegd”, aldus Bernd Brucherseifer, Managing Director van HTM Helicopters. “Naast uitstekende prestaties biedt de helikopter de kans om snel rolwisselingen door te voeren voor diverse klantmissies en is hij zeer betrouwbaar en gemakkelijk te onderhouden. De H145 is het perfecte hulpmiddel voor de exploitatie- en onderhoudsfase van offshore windactiviteiten, en we zullen er in de nabije toekomst veel meer vraag naar zien in deze markt."

HTM was de eerste operator die in 2021 een vijfbladige H145 in ontvangst nam die zal worden gebruikt voor offshore windoperaties. Eind 2023 werd de helikopters van HTM gebruikt in een wereldpremière onder leiding van Airbus om twee bemanningsleden in de gondels te hijsen. drijvende windturbines in Hywind Tampen (zie onderstaande video).

De nieuwe H145 zal worden toegevoegd aan de huidige vloot van HTM, die bestaat uit 18 Airbus-helikopters, waaronder een mix van H125's, H135's en H145's die worden gebruikt om een verscheidenheid aan missies te ondersteunen. Met de levering van de nieuw bestelde helikopter groeit de totale H145-vloot van HTM naar acht helikopters (10 inclusief opties). Vijf van deze H145's (zeven inclusief opties) zullen worden gebruikt ter ondersteuning van offshore-missies.

Wereldwijd zijn er ruim 1.675 H145 helikopters in dienst, met in totaal ruim 7,6 miljoen vlieguren.

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepubliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *