Bezig met laden...

Logboek

Ryan Aerospace lanceert Robinson HeliMod vluchtsimilator

Ryan Aerospace lanceert Robinson HeliMod vluchtsimilator

Het Australische Ryan Aerospace, fabrikant van mixed reality (MR) en virtual reality (VR) trainingssimulatoren voor piloten, lanceerde op 22-23 juni 2024 zijn nieuwste product op FlightSimExpo in Las Vegas, US.

Ryan Aerospace heeft een HELIMOD in Robinson-stijl geproduceerd en heeft deze voor de eerste keer tijdens dit evenement tentoongesteld. Het kan de Robinson R22-, R44- en R66-helikopters simuleren.

Deze helikopter-simulator bouwt voort op het succes van de beproefde HELIMOD Mark III en maakt gebruik van veel van de onderdelen, subassemblages en technologieën van dit product. De simulator met één stoel heeft de unieke T-Bar-cyclic, pedalen en de collectief in Robinson-stijl.

Met alle bedieningselementen op de juiste plaats en met een virtual reality-headset opgezet, heb je echt het gevoel dat je in een Robinson-helikopter zit en vliegt. Het is een perfecte oplossing voor ab-initio-training, checklist taken, vertrouwd raken met het luchtruim en vliegveld, autorotatie en zelfs enkele noodprocedures.

Zoals alle Ryan Aerospace-producten is dit apparaat software-agnostisch en werkt het met vrijwel elk simulatiesoftware-platform, waaronder X-Plane, Microsoft Flight Simulator en Prepar3D om er maar een paar te noemen.

Chris Ryan, eigenaar en oprichter, zei: “Het oorspronkelijke apparaat is uitsluitend gemaakt als virtual reality-trainer, maar we zullen dit in de loop van de tijd uitbreiden door schakel- en motorpanelen, avionics en een hoofdinstrumentenpaneel aan toe te voegen met het oog op de certificering voor pilotentraining. Uiteindelijk willen we er een mixed reality-apparaat van maken.”

Mixed reality is een relatief nieuwe technologie waarmee de leerling-piloot enkele echte dingen (zoals bedieningselementen en instrumentenpanelen) en enkele virtuele dingen (zoals de buitenwereld) in de headset kan zien.

Tekst & foto's © Ryan Aerospace.

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepubliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *