Bezig met laden...

Logboek

NextGen TiltRotor demonstrator komt eraan, maar wanneer?

NextGen TiltRotor demonstrator komt eraan, maar wanneer?

NGCTR (NextGen Civil TiltRotor) is Leonardo's onderzoeks- en innovatieproject (R&I) gericht op de ontwikkeling van een geavanceerd concept voor een nieuwe generatie burgerlijke tiltrotors. Dit project leidt tot de definitie van nieuwe technologieën en een innovatieve tiltrotor-architectuur, de belangrijkste systemen en ontsluitende technologieën, met als doel de prestaties en het operationele vermogen te verbeteren met betrekking tot de huidige tiltrotor-configuraties.

NGCTR maakt een aanzienlijke verhoging van de productiviteit en operationele capaciteit mogelijk voor verschillende civiele missies en scenario's voor openbare dienstverlening dankzij een kruissnelheid in de orde van grootte van 280 kts (meer dan 500 km/u), wat twee keer zo hoog is als die van typische helikopters en bijna turbopropvliegtuigen snelheden, met een autonomie van ongeveer 1.000 Nm (1.852 km).

Dit tiltrotor zal afmetingen hebben die vergelijkbaar zijn met die van een helikopter en zal opereren in alle weersomstandigheden en met een comfortniveau dat vergelijkbaar is met dat van een lijnvliegtuig. Dit zal het mogelijk maken om de mogelijkheden uit te breiden om de mobiliteit van mensen en vrachtvervoer te waarborgen, waarbij afgelegen geografische gebieden worden bereikt die vandaag niet gemakkelijk met helikopters en vliegtuigen kunnen worden bereikt. Dit zal worden bereikt door de milieu-impact te minimaliseren door verminderde emissies (50% minder CO2, 30% minder NOx en 30% minder geluid) en zonder de noodzaak om grote en dure infrastructuren aan te leggen, een echte 'green tiltrotor'.  

Het NGCTR-project omvat de constructie van verschillende technologische demonstrators van de belangrijkste systemen:

  • Verbeterde aerodynamica,
  • Distributed & modular vluchtcontrolesysteem,
  • Vaste turbine installatie
  • Beweegbare gear box.

Ook wordt een volledige technologische demonstrator gebouwd die nodig is om de experimentele vluchten uit te voeren en de validatie van architecturen en nieuwe technologieën. Deze activiteiten worden uitgevoerd binnen het Clean Sky 2 - initiatief onder het Horizon 2020-kaderprogramma voor onderzoek en innovatie van de Europese Commissie. Uiteindelijk moet dit de opvolger worden van de Leonardo AW609, waarvan de certificatie binnenkort wordt verwacht.

Dit project maakt deel uit van Leonardo's roadmap voor product- en technologieontwikkeling, gericht op het versterken van de strategische positionering en het uitbreiden van het productassortiment van het bedrijf in de sleutelsector van 'rotorcraft' en alle bijbehorende technologieën, waarin het vandaag de dag een wereldleider is.

Leonardo Helicopters is het leidende bedrijf in dit project met 70 Europese partnerbedrijven in de EU's Horizon 2020 programma, waaronder universiteiten, onderzoekcentra en kleine specialistische bedrijven!

Klik hier voor een eerste glimp...

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepubliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *